Äntligen frisk!

Denna vintern går till historien, inte mindre än åtta veckor har jag varit förkyld av vad jag tror är fyra olika virus. Sjukt irriterande då jag precis när jag blev sjuk första gången skulle gå in i en ny träningsfas och från att ha fokuserat mer på teknik och snabbhet, börja bygga upp uthållighet. Av detta har det inte blivit något, i alla fall inte med kvalité. Har försökt plåga mig igenom något långpass, så där halvt frisk vilket varit en psykisk utmaning utan dess like. Känts som att jag sprungit tio mil. Minst!
Förra veckan hände däremot något. Det började bra på måndagen där jag hade tänkt köra ett MTB-pass i promenadtempo i vårsolen, då halsen inte var riktigt OK än även om kroppen kändes fräsch. Dessbättre fick jag trevligt sällskap som utmanade mig på de tekniska delarna och jag klarade flera passager som jag inte klarat tidigare. Satte några hopp i downhill-banan i full fart också (tidigare har jag alltid bromsat inför hoppen). Fick pressa mig tekniskt för att hänga med, vilket var bra och det kändes som att jag tog ett steg i utvecklingen.
Vårvädret höll i sig under veckan och det blev en extremt fin vårdag på Kullaberg, fint långpass till fots i vårsolen och därefter ett ”riktigt” bad i Mölle. De som känner mig vet att jag vinterbadar året om, men ett riktigt bad är lite mer än ett dopp. Extra skönt att kunna soltorka utan att frysa.

image

I söndags var det dags för en härligt MTB-runda i skogen. Vi blev ett skapligt gäng med flera vassa tjejer och killar (eller ärligt talat så var det bara vassa cyklister, och så jag då J ). Fick äran att guida gänget en stund och då jag inte ville vara den där ”långsamma” och bränna mina chanser att få cykla med dem igen så fick jag ladda lite. Lite för mycket tydligen, då det klagades lite bak i ledet. Nåja, det gjordes väl mest för att vara snäll mot mig. Uppskattas! J Totalt tre timmar blev det på hjul och så en lite lugn joggingtur efter det i väntan på att sonen skulle komma ut för sin MTB-träning. Ytterligare två timmars ”vallning”, behöver jag nämna att jag däckade kl nio på kvällen? :)
Äntligen! Skönt att vara frisk och kunna köra på igen!! Nu blir det lite lugnt i veckan för att vila inför träningsläger på Mallis som börjar på torsdag. Tio dagar landsvägscykling, traillöpning och kanske lite vågsurf.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *